środa, 12 lipca 2017

kuleczki z masła orzechowego

Pyszne kuleczki które można przygotować nawet w 5 minut. Idealne na wypadek nie zapowiedzianych gości.

4 łyżki masła orzechowego kremowego
2 łyżki miodu płynnego ( ja często używam kremowanego ale może być zwykle)
2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią (ale takiego bardzo drobnego aby nie był wyczuwalny) albo kilka kropli aromatu waniliowego
1/3 szklanki mleka w proszku
3-4 herbatniki zwykłe lub czekoladowe ( albo i te i te )
szczypta soli

Wymieszać masło orzechowe, miód, aromat/cukier waniliowy i sól. Dodać mleko w proszku wymieszać. Pokruszyć herbatniki( kawałeczki wyczuwalne nie na sypko) i dodać do masy. Wymieszać wszystko i formować małe kulki. Schłodzić w lodówce ( zajmie to około pół godziny aż kuleczki przestaną się lepić).
Smacznego

2 komentarze:

  1. Kocham masło orzechowe! A na takie kuleczki to bym nie wpadła. Muszę je zrobić. :)
    https://julias-cooking.com/

    OdpowiedzUsuń