Kaszka manna – łatwa do przygotowania, idealna na śniadanie, z dużym potencjałem, bo przecież tyyyyle pyszności można do niej dodać.
Tym razem posłodziłam ją cukrem kokosowym, który wnosi nie tylko słodycz do dania, ale również kolor i specyficzny smak.
PRZEPIS NA KASZKĘ
Składniki na 2-3 porcje kaszki manny:
2 szkl mleka
2 łyżki cukru kokosowego
4 łyżki kaszy manny
2 szczypty kurkumy
maliny
pestki granatu
jagody goji
Jak zrobić kaszkę:
Do garnka wlewam mleko, wsypuję cukier i kaszę (wsypanie kaszy do zimnego mleka wyklucza zrobienie grudek) a także kurkumę.
Wszystko zaczynamy podgrzewać, cały czas mieszając. Kaszę zagotowujemy i dajemy jej jeszcze minutę się podgotować (cały czas mieszając).
Kaszę przelewamy do miseczek, posypujemy malinami, granatem, goji.