Recent Posts

sobota, 8 lipca 2017

Roladki z mięsa mielonego z kokosową nutą

Niektórzy mogą się zastanawiać czy mięso mielone (wieprzowe)  w ogóle pasuje do mleka kokosowego. Mogę powiedzieć, że pasuje bardzo dobrze. Nadaje delikatności i subtelności daniu. Koniecznie musicie sami wypróbować i ocenić.



Składniki:
  • 500 gram mięsa mielonego, wieprzowego z łopatki
  • Szklanka blanszowanych warzyw – paski
  • 1 szkl. bulionu
  • 3 łyżki mleczka kokosowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka słodka mielona
  • Mąka
  • Olej





Wykonanie:

Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dzielimy na cztery części. Każdą z części wykładamy na folię (również nią przykrywamy) i rozwałkowujemy na cienkiego, płaskiego kotleta. Zdejmujemy folię i na jednym z końców układamy posolone i blanszowane warzywa. Zwijamy w rulon i zabezpieczamy brzegi (podwijamy). Obtaczamy w mące. Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 30 minut. Na koniec dodajemy mleczko kokosowe. Dokładnie rozprowadzamy i podgrzewamy jeszcze kilka minut. I gotowe. Podajemy z dodatkami zgodnie z upodobaniem. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz