Pyszny pomysł na śniadanie czy lunch.
Dobre na ciepło i na zimno (można więc zrobić dzień wcześniej i rano mieć gotowe śniadanie).
Smakuje dzieciom i dorosłym.
Można przygotować to danie w wersji wegańskiej wybierając mleko roślinne zamiast krowiego.
PRZEPIS NA PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU Z CHIA I MALINAMI
Składniki na płatki ryżowe na mleku z chia i malinami:
1,5 szkl mleka
10 łyżek płatków ryżowych
2 łyżki chia
1 łyżka miodu
maliny świeże lub mrożone
Jak zrobić płatki ryżowe na mleku z chia i malinami:
Mleko zagotowujemy, wrzucamy płatki i gotujemy 2-3 minutki.
Przykrywamy przykrywką, wyłączamy grzanie.
Po 5 minutach dodajemy miód i chia, mieszamy.
Zostawiamy na kolejne 5-10 min.
Podajemy z malinami.