Pyszna sałatka kalafiorowa to prosta, chrupiąca i tania przekąska, którą szczególnie polecam do wędlin i potrw z grilla, idealnie komponuje się z mięsem lub kiełbasą z rusztu, może być również znakomitym dodatkiem do obiadu. Dodatkowym jej atutem jest błyskawiczne przygotowanie.

 

 


1 mały kalafior

puszka kukurydzy

3-4 ogórki małosolne

pęczek szczypioru z dymki

3-4 łyżki majonezu

2 łyzki musztardy

czarny pieprz

sól

Surowy kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski.
Ogórki małosolne kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kalafiora.
Szczypior z dymki drobno siekamy i wrzucamy do warzyw.
Odsączoną z zalewy kukurydzę łaczymy z pozostałymi składnikami sałatki. Na końcu dodajemy majonez i musztardę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.


 

3 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.