piątek, 30 czerwca 2017

ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ, RUKOLĄ I KIEŁKAMI




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 7-14

Składniki:
  • 2 placki tortilli,
  • opakowanie serka śmietankowego,
  • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej,
  • dwie większe garście rukoli,
  • dwie większe garście kiełków rzodkiewki,
  • 1/4 małej papryki czerwonej,
  • mała marchewka.
Dodatkowo:
  • 14 wykałaczek,
  • 7 małych rzodkiewek.

Przygotowanie:
  • Z rzodkiewek wycinam kwiatki małym nożykiem z czubkiem (zygzakiem naokoło).
  • Rukolę myję i dokładnie osuszam.
  • Paprykę kroję w cienkie paseczki, marchewkę obieram, a następnie tworzę cienkie paseczki obieraczką.
  • Placki tortilli smaruję serkiem śmietankowym, na każdym układam po dwa plastry szynki, garść rukoli i kiełków oraz paprykę i marchewkę.
  • Całość ściśle zwijam, kroję na mniejsze kawałki.
  • Każdy kawałek nabijam na wykałaczkę, dekoruję kwiatkami z rzodkiewki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)