Składniki:
makaron spaghetti
1 szklanka śmietany 30%
100 g wędzonego boczku
3 żółtka
1 łyżka masła
1 łyżka szczypiorku
sól
pieprz
malutka szczypta gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu.
Boczek kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na rozgrzane masło na patelnię. Smażymy około 5 minut. Kiedy boczek już ładnie się podsmaży wlewamy śmietanę. Cały czas mieszamy wrzucamy 3 żółtka i dość dobrze mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Na patelnię wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron oraz pokrojony drobno szczypiorek.. Mieszamy i gotowe danie wykładamy na talerz! Na wierzchu możemy posypać jeszcze szczypiorkiem. Smacznego ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz