Recent Posts

piątek, 23 czerwca 2017

Puree ziemniaczano – kalafiorowe zapiekane pod camembertem

Ostatnio nie miałam specjalnie wiele czasu na prezentowanie na blogu nowych dań, wiecie sami tak niekiedy w życiu bywa. Powoli wszystko wróci na dawne tory. Dzisiaj przedstawiam puree ziemniaczano – kalafiorowe zapiekane pod camembertem. Idealnie zastępuje typowe ziemniaki podawane na obiad. Pracy nie ma zbyt wiele a wygląd i smak oceńcie sami.



Składniki:
  • Kalafior ( mały – dwie pięści złożone razem)
  • Ziemniaki (kilka)
  • Masło
  • Kolendra mielona sól
  • Ser camembert ziołowy





Wykonanie:

Kalafior i ziemniaki gotujemy do miękkości oddzielnie. Odsączamy i przepuszczamy przez praskę. Dodajemy sporą łyżkę masła i przyprawiamy kolendrą i solą do smaku. Mieszamy. Wykładamy do kokilek. Na górę układamy plasterki sera. Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 o C przez 20 minut. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz