środa, 21 czerwca 2017

LETNIA SAŁATKA WARZYWNA Z SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM

























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4

Składniki:
  • 8 małych ziemniaków,
  • 5-6 łyżek groszku Bonduelle,
  • 4 rzodkiewki,
  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 1/2 cebuli czerwonej,
  • 2 większe garście mieszanki sałat ze szpinakiem,
  • 2 pomidorki koktajlowe,
  • łyżka posiekanego szczypiorku;
  • sos: 2 łyżki śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka ostrej musztardy, 1/2 łyżeczki płynnego miodu.
























Przygotowanie:
  • Ziemniaki gotuję w mundurkach w osolonej wodzie, obieram. Kroję w kostkę.
  • Jajka dzielę na ósemki, cebulę drobno siekam.
  • Sałatę myję i osuszam, groszek osączam z zalewy.
  • Z rzodkiewek i pomidorów wycinam kwiatki (naokoło zygzakiem małym nożykiem z czubkiem).
  • Przygotowuję sos z podanych składników - mieszam do momentu dokładnego połączenia się.
  • Na talerzu układam składniki: z wierzchu - sałata z cebulą, kolejno: ziemniaki, groszek i jajka posypane szczypiorkiem. Całość dekoruję kwiatkami i polewam przygotowanym sosem (lub podaję w oddzielnym naczyniu).

























"Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw."

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)