wtorek, 20 czerwca 2017

Szynka z wolnowara


Hej!
Pewnej decyzji nie żałuję. Nie żałuję, że kupiłam wolnowar. Mięso przyrządzone w nim jest absolutnie smaczniejsze niż z piekarnika. Jedyny mankament to długie czekanie na wynik. Tym razem robiłam szynkę. Pyszna, smaczna i soczysta, o zapachu już nie wspomnę.
Potrzebujemy:

  • kawałek kg szynki
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • cebula
  • papryka w proszku 
  • pieczarki
  • olej
Mięso nacieramy i obsmażamy na oleju. Wkładamy do wolnowara i uzbrajamy się w cierpliwość, bo przygotowanie tej szynki potrwa około 5 godzin. Mięso jest soczyste i warte czekania. Smacznego. 

1 komentarz:

  1. Szynka bosko wygląda i zapewnie tak smakuje ,to prawda z wolnowaru lepiej smakuje ,ja na noc wstawiam rosół ,a rano budzi mnie cudowny zapach.Pozdrawiam .Jadzia

    OdpowiedzUsuń