poniedziałek, 19 czerwca 2017

Słoneczny koktajl

Letni sezon na truskawki w pełni! Zimą możemy skorzystać z tych zamrożonych. Górna warstwa koktajlu - banan z pomarańczą - po prostu poezja!




2 porcje:
2 szklanki truskawek
1 banan
1 pomarańcza
1 łyżka miodu rzepakowego
190 g jogurtu naturalnego


Połowę szklanki truskawek kroimy w drobną kosteczkę. Układamy na dnie wysokich szklanek. Wylewamy połowę jogurtu naturalnego. Truskawki miksujemy z miodem rzepakowym. Rozlewamy delikatnie do szklanek. Ponownie wykładamy resztę jogurtu naturalnego. Banana kroimy na mniejsze kawałki. Pomarańczę wyciskamy wraz z miąższem. Miksujemy. Delikatnie wylewamy na wierzch. Dekorujemy listkami mięty.




1 komentarz:

  1. W sam raz na upalne dni,jak ten dzisiejszy. :)
    https://julias-cooking.com/

    OdpowiedzUsuń