A co tam ;) Na bakier z kolendrą ale powoli do przodu ;)
Składniki
4 filety z kurczaka (150 g)2 ząbki czosnku
1 czerwona cebula
1 cebula
4 pomidory
1 papryczka chili
1 zielona papryka
kolendra
50 ml oliwy z oliwek
50 ml soku z cytryny
sól, pieprz
Przygotowanie
Przygotowujemy marynatę, jednocześnie bazę pod sos.
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, posiekaną kolendrą i
czosnkiem.
Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy papierowym
ręcznikiem i nożem nacinamy filety. Dodajemy marynatę, mieszamy i pozostawiamy
pod przykryciem (w temp. pokojowej) przez 60 min.
Pozostały sos łączymy z obranymi i pokrojonymi w kostkę,
pomidorami, pokrojoną w paski papryką oraz drobno posiekaną papryczką. Do smaku
doprawiamy solą i pieprzem.
Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki.
Mięso smażymy 5-10 min z każdej strony na suchej patelni.
Podajemy z krążkami cebuli, sosem i ugotowanym na sypko
ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz