Kalafiorowa z pulpecikami

Składniki:

1 kalafior

1/2 kg fileta z kurczaka

1/2 kg młodych ziemniaków

2 marchewki

kawałek selera i pietruszki

1/2 szklanki mleka

sól, pieprz

1 jajko

2-3 łyżki bułki tartej

Przygotowanie:

Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Wrzucić do garnka i zalać wodą, posolić i popieprzyć. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, kiedy woda się zagotuje. Przykryć i zmniejszyć ogień. Mięso z kurczaka zmielić w maszynce, dodać jajko i bułkę tartą, doprawić, formować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać na gotującą się zupę. Delikatnie wymieszać. Kalafiora podzielić na różyczki i dodać do zupy. Wymieszać. Gotować przez 10 minut. Wlać mleko i doprawić do smaku. Przed podaniem można posypać koperkiem.

wiosenna kalafiorowa

7 uwag do wpisu “Kalafiorowa z pulpecikami

Dodaj komentarz