Składniki:
1 kalafior
1/2 kg fileta z kurczaka
1/2 kg młodych ziemniaków
2 marchewki
kawałek selera i pietruszki
1/2 szklanki mleka
sól, pieprz
1 jajko
2-3 łyżki bułki tartej
Przygotowanie:
Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Wrzucić do garnka i zalać wodą, posolić i popieprzyć. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, kiedy woda się zagotuje. Przykryć i zmniejszyć ogień. Mięso z kurczaka zmielić w maszynce, dodać jajko i bułkę tartą, doprawić, formować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać na gotującą się zupę. Delikatnie wymieszać. Kalafiora podzielić na różyczki i dodać do zupy. Wymieszać. Gotować przez 10 minut. Wlać mleko i doprawić do smaku. Przed podaniem można posypać koperkiem.
Bardzo apetycznie wygląda 🙂 Z chęcią bym zjadła 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
wpadam na porcję zupy 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Już nalewam 😀
PolubieniePolubienie
Uwielbiam zupki kalafiorowe, a z tymi pulpecikami na pewno smakuje fenomenalnie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Mój D. stwierdził, że w tej zupie są same dobre składniki 😉
PolubieniePolubienie