Koniecznie musicie spróbować!
Składniki:
500 g fileta z piersi kurczaka
połowa papryki czerwonej
puszka kukurydzy BONDUELLE
makaron tagliatelle
2 łyżki szczypiorku
50g sera pleśniowego LAZUR
100ml śmietanki 30%
przyprawa curry
sól
pieprz
papryka słodka
papryka ostra
kilka pomidorów koktajlowych do dekoracji
Przygotowanie:
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Pokrojonego fileta przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą curry, papryką ostrą i słodką i to razem mieszamy dokładnie. Następnie na rozgrzany olej wrzucamy fileta i smażymy. Gotowe kawałki fileta wrzucamy z powrotem fileta. Na drugiej rozgrzanej patelni wlewamy śmietanę, wrzucamy pokrojony ser pleśniowy oraz dodajemy 1 łyżeczkę przyprawy curry, sól oraz pieprz. Całość cały czas mieszamy aż się rozpuści ser. Kiedy już ser będzie rozpuszczony wrzucamy przesmażonego kurczaka, pokrojoną w kostkę papryką, odsączoną kukurydzę z puszki i pokrojony szczypiorek. Całość mieszamy i dusimy ok. 15 minut.
W garnku gotujemy makaron wg. przepisy na opakowaniu.
Czy wiesz, że?
Rolnicy Bonduelle stosują płodozmian, aby zmniejszyć liczbę patogenów
(chorób i insektów), a także pozostawiają rośliny pomiędzy grządkami,
aby nadmiernie nie odsłaniać ziemi, co powodowałoby jej jałowienie
poprzez „wywiewanie” wartościowych składników. Dzięki temu gleba
pozostaje żyzna, a Wy możecie cieszyć się zdrowymi i smacznymi
warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz