Ciekawe połączenie słodkości i chrupkości w jednym małym ciasteczku :)
Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- 3 szklanki mąki
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 szklanek płatków kukurydzianych
- 1 drobno posiekana gorzka czekolada
- 1 garść drobno posiekanych orzechów włoskich
Przygotowanie:
Margarynę roztapiamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrami na puszystą masę, stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wystudzoną margarynę. Dokładnie mieszamy a następnie dodajemy płatki kukurydziane, orzechy i połamaną czekoladę. Ponownie mieszamy. Z masy formujemy kulki, mocno ściskamy i lekko spłaszczamy. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 20 minut na złoty kolor.
Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- 3 szklanki mąki
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 szklanek płatków kukurydzianych
- 1 drobno posiekana gorzka czekolada
- 1 garść drobno posiekanych orzechów włoskich
Przygotowanie:
Margarynę roztapiamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrami na puszystą masę, stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wystudzoną margarynę. Dokładnie mieszamy a następnie dodajemy płatki kukurydziane, orzechy i połamaną czekoladę. Ponownie mieszamy. Z masy formujemy kulki, mocno ściskamy i lekko spłaszczamy. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 20 minut na złoty kolor.
Super przepis, piękny wygląd i pewnie jeszcze pyszniejszy smak ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje i polecam, bo fajnie chrupią za każdym kęsem :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do udziału w konkursie :) http://testerka-blogerka.blog.pl/2014/12/07/konkurs-swiateczny-konkurs-na-wypieki/
OdpowiedzUsuń