środa, 7 czerwca 2017

DOMOWY SOS TATARSKI

Sos tatarski jest idealnym dodatkiem do ryb,jajek,wędlin czy kanapek.Na Wielkanoc w sam raz pasuje do jajek :).Do sosu można dodać ogórki kiszone,grzybki marynowane,najważniejszy jednak jest dobry majonez.


SKŁADNIKI
5 łyżek dobrego majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 ogórki kiszone
kilka grzybków marynowanych lub pieczarek
natka pietruszki
mała cebulka czerwona
2 łyżeczki chrzanu
łyżka musztardy
sól,pieprz do smaku

WYKONANIE
 Ogórki, grzybki, cebulę kroimy w drobną kostkę do miseczki. Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki,majonez,jogurt naturalny,chrzan.Dokładnie mieszamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Tak przygotowany sos wkładamy do lodówki na ok.godzinę aby smaki się połączyły.Po tym czasie wyjmujemy z lodówki i dodajemy do naszych dań.
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz