czerwca 06, 2017

Smarowidło z kurzych wątróbek z rodzynkami.

Przepis na tą naprawdę mega smaczną pastę do pieczywa znalazłam w jednym z kobiecych pism. Za wątróbką nie wszyscy przepadają, ale gwarantuje Wam, że tej pasty nie odmówicie.



Składniki;
20 dag wątróbek kurzych
100 ml wiśniówki
2-3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki oleju

 
Dodatkowo;
masło klarowane Skworcu do wylania na wierzchu
 
Przygotowanie;
Rodzynki należy namoczyć na całą noc w wiśniówce. Wątróbki oczyszczamy, panierujemy w mące i obsmażamy na oleju na złoto.  W innej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy wątróbki  także rodzynki. Gotujemy całość około 5 minut. Następnie całą zawartość patelni przekładamy do naczynia i blendujemy na mus. Doprawiamy do smaku solą a także pieprzem. Przekładamy do foremek i chłodzimy. Na wierzchu możemy zrobić maślaną warstwę, Masło należy rozpuścić i wylać na wierzch smarowidła. Odstawić do zastygnięcia.


Smacznego!

5 komentarzy:

Copyright © 2016 RADOŚĆ KIPIĄCA UŚMIECHEM , Blogger