expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 5 czerwca 2017

Zupa krem ze szparagów i brokuła

Prosta do przygotowania a zarazem bardzo smaczna zupa krem z brokuła i szparagów z serkiem topionym. Ma fajny aksamitny smak, najlepiej smakuje z dodatkiem pieczywa czosnkowego.



Składniki:
1 brokuł
Pęczek zielonych szparagów
1,5 litra rosołu drobiowego
150 gram kremowego serka topionego 
Sól do smaku
Pieprz czarny mielony Cykoria
Czosnek granulowany Cykoria
Sposób przygotowania:
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy, szparagi kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy zdrewniałe części, myjemy. W garnku zagotowujemy rosół, dodajemy brokuła i szparagi, gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania dodajemy setek topiony i chwilę razem gotujemy. Całość miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz