PASTA Z CIECIERZYCY I ŁOSOSIA

4 cze 2017
data:post.title
Pasta z ciecierzycy jest bardzo podobna do humusu, humus zawiera pastę z sezamu a pasta z ciecierzycy zawiera różne, pyszne dodatki. Dzisiaj zrobiłam pastę z łososiem, wyszła pyszna. Pasta jest idealna do smarowania pieczywa.


                                                                  SKŁADNIKI : 
  • 400 g ugotowanej ciecierzycy ( 1 puszka)
  • 150 g łososia gotowanego 
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki 
                                                          PRZYGOTOWANIE : 
  1. Ciecierzycę odcedzamy, przekładamy do naczynia blendera łącznie z łososiem, oliwą, natką, przyprawami i oliwą. Dokładnie blendujemy aż powstanie gładka masa. 
  2. W razie konieczności doprawiamy do smaku, przekładamy do miseczki, polewamy oliwą i posypujemy ziarnem sezamu i czarnuszki. 
  3. Pastę podajemy schłodzoną do pieczywa, smacznego. 


 

2 komentarze