Polędwiczki z kurczaka z zielonymi szparagami i zielonym groszkiem z makaronem tortiglioni

Magda

Dzisiaj mamy dla Was pyszne i szybkie w przygotowaniu polędwiczki z kurczaka z zielonymi szparagami i zielonym groszkiem z makaronem bezglutenowym :)

Polędwiczki z kurczaka z zielonymi szparagami i zielonym groszkiem z makaronem tortiglioni - Kuchenne Wariacje

Składniki na makaron z polędwiczkami:
– 100 g makaronu bezglutenowego tortiglioni
– 200 g polędwiczek z kurczaka
– 250 g zielonych szparagów
– 100 g zielonego groszku
– 2 łodygi selera naciowego
– 1 cebula
– 1 łyżka masła
– 70 g śmietanki 30%
– sól
– pieprz
– kminek

Składniki dla 2 osób

Masło rozpuszczamy w rondelku i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w piórka. Selera naciowego kroimy na drobne kawałki i dodajemy do cebuli. Polędwiczki z kurczaka kroimy na grubsze paski, wrzucamy do rondelka i podsmażamy. Przyprawiamy. Następnie dodajemy groszek, śmietankę. Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końcówki, resztę kroimy na kawałki i dorzucamy do kurczaka. Główki wrzucamy na końcu jak już wszystko mamy gotowe ponieważ smażą się najkrócej.

W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Makaron odcedzamy i dodajemy do kurczaka i warzyw, mieszamy i podajemy.

Smacznego :)

Polędwiczki z kurczaka z zielonymi szparagami i zielonym groszkiem z makaronem tortiglioni - Kuchenne Wariacje

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



8 thoughts on “Polędwiczki z kurczaka z zielonymi szparagami i zielonym groszkiem z makaronem tortiglioni”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *