Składniki:
ok 1/2 kg truskawek
1 galaretka truskawkowa
400 g serka homogenizowanego
1 jogurt naturalny
1 puszka papai w syropie
2 łyżeczki cukru
Przygotowanie:
Truskawki posypać cukrem i gotować aż owoce się rozpadną, około 20 minut. Do gorącego musu wsypać galaretkę i mieszać do jej rozpuszczenia. Do truskawek wlać połowę syropu z papai. Wystudzić. Serek zmiksować z jogurtem i musem truskawkowym, na końcu dodać owoce osączone z syropu. Masę przelać do 4 pucharków i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂
pycha:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Super połączenie smaków, i pięknie wygląda. Śliczny kolorek 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję Monia 🙂
PolubieniePolubienie