Witajcie!
Sezon grillowy w pełni. A jak mowa o grillu to nie może zabraknąć właśnie tego sosu - musztardowo-miodowego. Do mięsa grillowanego jest idealny. Sprawdzi się nie tylko przy grillu ale do każdej przekąski np. tortilla, czy jakieś kiełbaski, czy nawet na pizze i wiele różnych potraw.
Smak sosu jest słodko-ostry. Koniecznie spróbujcie!
Składniki:
250 ml majonezu
3 łyżki miodu (najlepiej płynny, jeśli jest zbity, podgrzejcie w kąpieli wodnej :) )
3 łyżki musztardy francuskiej z gorczycą
3 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Do miski dodajemy majonez, miód, musztardę i jogurt naturalny. Wszystko energicznie i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Przed podaniem najlepiej schłodzić sos w lodówce, aby się przegryzł, będzie wtedy jeszcze smaczniejszy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz