wtorek, 30 maja 2017

ciasto kinder country

Ciasto to jest trochę zmienioną wersją ciasta z bloga cake caprice. Ciasto naprawdę warte chwili czasu w kuchni (bardzo krótkiej chwili) nie wymaga pieczenia ,a jest pyszne.
40 biszkoptów standardowej wielkości okrągłych
250 g schłodzonego mascarpone
330 g schłodzonej śmietanki 36
50 g preparowanych płatków żytnich i orkiszowych (razem obu 50 g)
1 łyżka cukru pudru
3 łyżki mleka w proszku
 ciemna lub mleczna czekolada rozpuszczona z masłem w kąpieli wodnej ( jako polewa)

Śmietankę, mascarpone i cukier puder ubić mikserem na gładką, puszystą masę. Dodać płatki i mleko w proszku, delikatnie wymieszać masę łyżką. W tortownicy ułożyć herbatniki na nie wyłożyć masę i kolejną warstwę herbatników. Gotowe ciasto należy polać polewą i schłodzić w lodówce najlepiej całą noc.
Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz