poniedziałek, 29 maja 2017

Tarta jaglana z jagodami

Tarta z jagodami na spodzie z kaszy jaglanej

Składniki
- pół szklanki kaszy jaglanej
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżki masła
- 1 jajko
- wiórka kokosowe
- jagody

Przygotowanie
1. Kaszę jaglaną wypłukać w ciepłej wodzie, następnie gotować około 20 minut.
2. Ugotowaną kaszę zblendować, następnie dodać skrobie, jajko, masło i wiórka kokosowe, po czym wszystko dokładnie wymieszać.
3. Formę na tartę wysmarować masłem, wyłożyć masę i piec około 20 minut w temperaturze 150 °C.
4. Na upieczony spód nałożyć jagody i posypać wiórkami kokosowymi.

Smacznego :)

7 komentarzy:

  1. Fajny i prosty przepis. Muszę zrobić cosik takiego. Jagód nie mam, ale mam truskawki. ;) Zapraszam do siebie http://zieloneguacamole.blogspot.com/.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy przepis, chętnie wypróbuję :) a mozna dać owoce razem ze spodem czy lepiej najpierw upiec sam spód? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, aczkolwiek będzie mniej estetycznie :) Ja dałam część do piekarnika, a część po upieczeniu. Pozdrawiam!

      Usuń
  3. mniam! :)
    musi być przepyszna!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchenne Innowacje , Blogger