Hej!
Dzisiaj propozycja nowej sałatki. Tym razem z dodatkiem dojrzałego awokado i pieczonego indyka. Nie musicie się martwić, że trzeba specjalnie kupować pierś indyczą. Ja po prostu wykorzystuję resztę piersi z obiadu. I może ktoś mi zarzuci, że biorę resztki, ale tak już mam. Bardzo nie lubię marnować żywności.
Potrzebujemy:
- 1 sałatę masłową
- ½ cebuli
- pieczona pierś indycza
- 1 awokado
- pomidorki koktajlowe
- ser biały z ziołami
- oliwa
- sól
Sałatę rwiemy na kawałki, a resztę składników kroimy na drobne części. Doprawiamy solą i oliwą. Dokładnie mieszamy, a na wierzch kładziemy pomidorki koktajlowe przekrojone na pół. Wkładamy do lodówki, aby sałatka się schłodziła. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz