26 maj 2017

WIŚNIOWA KARKÓWKA Z KOPREM


Od jakiegoś czasu zaczęło się nasze Tradycyjne Grillowanie. Jednak nie każdy może albo nie ma możliwości grillować. Ja dziś zapraszam na karkówkę duszoną w wiśniach oraz kopru. Pyszna i bardzo delikatna. Polecam każdemu zarówno małemu jak i dużemu.

SKŁADNIKI:

1 kg karkówki bez kości
1 słoik ok 500 ml wiśni w syropie bez pestek
1 pęczek koperku
Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
 Karkówkę myję, osuszam, kroję w plastry grubości ok 1 cm. Każdy plaster dokładnie rozbijam, solę i pieprze z obu stron. Koper myję i drobno siekam.

Wiśnie wyciągam ze słoiczka. W naczyniu żaroodpornym kładę ok 3 plastry następnie smaruję wiśniami i posypuję koperkiem.

I tak kładę warstwy do wykorzystanie produktów ok 3 razy. Przykrywam naczynie.

Wkładam do piekarnika na ok 120 minut w 180 stopniach.

Podaję na ciepło z ulubioną kaszą i buraczkami.
 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF