sobota, 27 maja 2017

Sałatka ze szpinakiem, łososiem i szparagami

Pyszna, lekka i kolorowa sałatka. Do tego wystarczy chrupiąca bagietka i otrzymamy świetną propozycję na lekki obiad lub kolację. 



1/2 pęczka zielonych szparagów
100 g liści młodego szpinaku
200 g pieczonego łososia
6 pomidorków koktajlowych
1/3 kostki fety
2 łyżki prażonych ziaren do sałatek (pini, dynia, słonecznik)
sól, świeżo zmielony pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek



Szparagi ugotować (tutaj pisałam jak to zrobić), ostudzić i pokroić w mniejsze kawałki.
Szpinak umyć, osuszyć i rozłożyć na dużym półmisku. Pomidorki przekroić na pół, łososia rozdrobnić, rozsypać na szpinaku. Na sałatkę pokruszyć fetę, posypać prażonymi ziarnami, oprószyć solą i pieprzem a całość skropić oliwą.
Sałatkę można polać sosem winegret.

6 komentarzy:

  1. Pyszna sałatka :) Zjadłabym z przyjemnością :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie wiosenne sałatki :) a Twoja prezentuje sie niezwykle smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowna sałatka :) Wszystko to co lubię, na pewno by mi smakowała :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, myślę, że każdemu by posmakowała ;)

      Usuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)