środa, 24 maja 2017

Łazanki z boczkiem i oscypkiem



Dzięki Małgosi KR, zapas oscypków mamy ;) Nasi najbliżsi, zawsze o nas dbają <3 Dziękujemy Wam za to <3 Przede wszystkim za moc, którą nas obdarowujecie <3 :*









Składniki

250 g makaronu łazanki
1/2 młodej kapusty
300 g surowego boczku
1 cebula
1/2 oscypka
250 ml bulionu warzywnego
koperek
sok z cytryny
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie


Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.

Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Po kilku minutach dodajemy posiekaną cebulę. Smażymy , cały czas mieszając, do chrupkości boczku.

Do całości dodajemy poszatkowaną kapustę, ½ część pokrojonego w drobną kostkę sera, dolewamy szklankę bulionu, dusimy pod przykryciem przez kwadrans.

Następnie dodajemy osączony makaron, dokładnie łączymy, dosypujemy posiekany koperek, pozostały ser.

Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz