poniedziałek, 22 maja 2017

Pieczeń z pastą warzywną (na kanapki, do obiadu)

Prosta i smaczna mięsna pieczeń, która może być drugim daniem w obiedzie lub wędliną na kanapki. Pasta warzywna o smaku grillowanego kurczaka oraz ser feta nadają mięsu wyrazistego smaku.




500 g mięsa mielonego wieprzowego (z łopatki wieprzowej)
1 cebula
3 jajka
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
50 g sera feta
Sól
Pieprz
150 g pasty warzywnej o smaku grillowanego kurczaka Rolnik


Do miski przekładamy zmielone mięso wieprzowe. Dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulę, natkę pietruszki oraz kawałki sera feta. Wsypujemy bułkę tartą oraz wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na gładką masę. Foremkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę mięsa, rozsmarowujemy połowę pasty warzywnej. Następnie ponownie wykładamy i dociskamy resztę mięsa. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę pasty. Mięso pieczemy w 200*C przez 60 minut (bez termo obiegu).






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz