Panierowana mozzarella








Dziś na blogu przepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w

plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób mamy prosty,

szybki  bezmięsny dodatek do obiadu lub kolację.






Składniki:

  • 3 duże kulki mozzarelli
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka bazylii
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Mozzarellę osączyć z zalewy, każda pokroić na 4 plastry. Jajka roztrzepać w miseczce, dodać mleko, bazylię, sól i pieprz do smaku. Krążki mozzarelli panierujemy w jajku a następnie w bułce tarty, panierujemy drugi raz. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku z tłuszczu.
Smacznego!












Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);