18 maj 2017

DROBIOWA WĘDLINA NA KANAPKI



SKŁADNIKI:

1 kg fileta z kurczaka lub indyka

Marynata:
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki czosnku
1 łyżka czosnku granulowanego
1 łyżka papryki mielona
1 łyżka papryki ostrej
1 łyżeczka majeranku
1 łyżka lubczyku
PRZYGOTOWANIE:

 Mięso dokładnie myję. Rozkrajam w poprzech. Lekko rozbijam tłuczkiem.

W miseczce łącze ze sobą wszystkie składniki marynaty. Nacieram mięso dokładnie a następnie zawijam w roladę, bardzo dokładnie.

Następnie zawijam w folię spożywczą i pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnie wyciągam z lodówki i przekładam do foli do pieczenia.

Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50 min. Po upieczenia czekam aż mięso przestygnie. Następnie wkładam do lodówki na minimum 2 godziny.

Smacznego.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF