Składniki:
1 filet z kurczaka
1/2 papryki
1/2 cukinii
1 cebula
1/2 papryczki chili
1 puszka mleczka kokosowego
1 łyżeczka garam masali
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 łyżki sosu sojowego
1 opakowanie Kanokwan Tom Kha Pasta
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w kostkę, obsypać garam masalą i curry i obsmażyć na oleju arachidowym. Cebulę pokroić w piórka, paprykę i cukinię w kostkę, papryczkę chili w krążki i wrzucić do mięsa, całość podsmażyć 10 minut i zalać mleczkiem kokosowym. Dodać pastę Kanokwan, słodką paprykę i sos sojowy. Gotować około 10-15 minut. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem jaśminowym.
moje smaki. Uwielbiam aromatyczne dania:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie