Twarogowa pasta z rzodkiewką

W okresie wiosennym często przygotowuję pasty twarogowe na chleb. Jedną z takich past jest ta z dodatkiem rzodkiewek oraz szczypiorku. Smakuje wyśmienicie. Polecam:)

  • 250 g półtłustego twarogu
  • pół pęczka rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • słodka papryka w proszku
  • sól

Twaróg przekładamy do miski, rozgniatamy go widelcem. Rozcieramy razem z miękkim masłem (jeśli ktoś chce, można dodać łyżkę śmietany do rozrzedzenia, ja nie zawsze dodaję).

Oczyszczone rzodkiewki trzemy na dużych oczkach tarki. Kilka rzodkiewek można pokroić na plasterki – takie większe kawałki będą przyjemnie chrupać;)

Szczypiorek drobno siekamy.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Na koniec pastę doprawiamy słodką papryką i solidną szczyptą soli. Podajemy na chlebie.