poniedziałek, 15 maja 2017

Roladki z tortilli z tuńczykiem

Wrapy z tortilli z wyrazistym tuńczykiem, lekko pikantna rukolą i słodkawa kukurydza to świetna propozycja na przekąski na przyjęcia. Równie dobrze sprawdzi się jako pożywne i pełnowartościowe śniadanie. Gorąco polecam!

 

Składniki:
4 placki pełnoziarnistej tortilli
puszka tuńczyka w sosie własnym
1/3 puszki kukurydzy
garść rzeżuchy
5-6 kawałków suszonych pomidorów
80g żółtego sera
3 łyżki majonezu
dwie duże garście rukoli
czarny pieprz

Sposób przygotowania:
W salaterce mieszamy składniki farszu: odsączonego tuńczyka i kukurydzę, posiekana rzeżuchę i suszone pomidory, starty na tarce o małych oczkach żółty ser oraz majonez. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Placki tortilli podgrzewamy na patelni grillowej lub zwykłej. Na każdą nakładamy porcje farszu i posypujemy świeżą rukolą. Zawijamy w rulon i kroimy na mniejsze porcje. Możemy spiąć wykałaczką żeby dobrze się trzymały.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly