Brownie z fasoli z orzechami

Niedawno robiłam smaczne brownie z fasoli dla alergika, dzisiaj proponuję troszkę bogatszą wersję tego samego brownie, z orzechami, kakao, miodem. Bardzo szybkie, smaczne, ilość miodu możemy modyfikować, możemy zastąpić go syropem klonowym lub cukrem trzcinowym. Orzechy świetnie pasują do tego ciasta, a fasola jest niewyczuwalna. Polecam mocno!



1 puszka czerwonej fasoli
1 banan
2 jajka
1 łyżka kakao
1 łyżka oleju rzepakowego
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki miodu
2 garście orzechów (ja użyłam mieszanki różnych orzechów)
szczypta soli



Fasolę dokładnie wypłukać i wsypać do miseczki. Resztę składników (oprócz orzechów) dorzucić do fasoli i wszystko zblendować.


Orzechy posiekać na drobne kawałki. Część z nich (ok. 2/3) wsypać do zblendowanej masy i wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Po wierzchu posypać pozostałymi orzechami. Piec ok. godziny w 180 stopniach.

*brownie najlepiej piec w keksówkach, takich jak np. TA-KLIK.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Wilczkowy Świat , Blogger