czwartek, 11 maja 2017

Polędwiczka pieczona w boczku


Hej!
W mojej kuchni staram się używać zdrowych produktów, ziół, warzyw, owoców. Siłą rzeczy sama staram się też piec pieczywo i wędliny. Wystarczy tylko pomysł i chęć coś zrobić i już mamy coś na kanapkę. Dzisiaj zrobiłam faszerowaną polędwiczkę.
Potrzebujemy:

  • 1 polędwiczkę około 50 dag
  • kilka pomidorów suszonych
  • zioła (dowolne)
  • plastry boczku
  • sól
  • pieprz

Polędwiczkę myjemy i osuszamy. Nacinamy do połowy wzdłuż. Posypujemy przyprawami. Pomidory i zioła siekamy, a potem rozkładamy wzdłuż przeciętnego mięsa. Składamy i owijamy je boczkiem. Następnie owijamy folią aluminiową i pieczemy około 20 min. Potem rozwijamy i dopiekamy jeszcze 10 minut złotego koloru. Pysznie smakuje, a zapach, który wydobywa się w czasie pieczenia wprost jest boski. Smacznego.





1 komentarz: