Pulpety w sosie ketchupowo-śmietanowym

Szybko i smacznie.
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • cebulka
  • przyprawy [sól,pieprz, vegeta, majeranek]
  • 2-3 łyżki ketchupu
  • susz warzywny
  • 1/2 szkl. śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki koperku 
  • listek,ziele
Do mięsa dodać jajko,dodać także przyprawy, posiekaną cebulkę i wymieszać. Formować małe pulpeciki. W garnku zagotować wodę z suszem warzywnym  , listkiem, zielem i solą.Do gotującej się wody wrzucać pulpeciki i gotować około 20 minut.Śmietanę wymieszać z mąką i ketchupem , wlać do gotujących się pulpecików. Gotować na małym ogniu jakieś 5 minut.Na koniec dodać posiekany koperek.


Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.