Sałatka świetna na kolację jak i na lunch. Czas jej wykonania to chwila/moment... oczywiście doliczając ugotowanie i wystudzenie jajek.
Z podanej porcji składników wychodzą dwa, duże talerze sałatki. Dwie dorosłe osoby mają ucztę:-)
2 średnie pomidory
1/2 pęczka rzodkiewek
3-4 jaja ugotowane na twardo i obrane
Sałatę opłukać i osuszyć. Rzodkiewki pokroić na półplasterki. Pomidory i jajka pokroić w dużą kostkę.
Na talerzu ułożyć sałatę. Na sałatę ułożyć pomidory, rzodkiewki i jaja. Całość można lekko posolić przed polaniem sosem.
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy kremskiej
szczypta soli, pieprzu i cukru
Wszystkie składniki wymieszać i polać nimi sałatkę.
Można podawać z tostami lub innym ciepłym pieczywem. My rodzinnie, na kolację jemy zawsze bez pieczywa.
Smacznego:-)
Z podanej porcji składników wychodzą dwa, duże talerze sałatki. Dwie dorosłe osoby mają ucztę:-)
Składniki na sałatkę:
1/2 opakowania mieszanki sałat - ja użyłam mieszanki radicchio, rukoli i szpinaku2 średnie pomidory
1/2 pęczka rzodkiewek
3-4 jaja ugotowane na twardo i obrane
Sałatę opłukać i osuszyć. Rzodkiewki pokroić na półplasterki. Pomidory i jajka pokroić w dużą kostkę.
Na talerzu ułożyć sałatę. Na sałatę ułożyć pomidory, rzodkiewki i jaja. Całość można lekko posolić przed polaniem sosem.
Sos:
2 łyżki jogurtu gęstego2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy kremskiej
szczypta soli, pieprzu i cukru
Wszystkie składniki wymieszać i polać nimi sałatkę.
Można podawać z tostami lub innym ciepłym pieczywem. My rodzinnie, na kolację jemy zawsze bez pieczywa.
Smacznego:-)
Komentarze
Prześlij komentarz
Komentuj, opiniuj, proponuj... z chęcią dowiem się co myślisz o moich kuchennych poczynaniach.