środa, 26 kwietnia 2017

Makaron z duszoną cebulą i kiełbaską



Cebula, kiełbasa i koncentrat pomidorowy…!!!! O tak! Smaki dzieciństwa zawsze będą na topie! Duszone do miękkości w połączeni z makaronem ?!? No a jak?!? Wcześniej z chlebem, teraz w połączeniu z makaronem…boVsko! 









Składniki

300 g makaronu fusilli
2 cebule
300 g cienkich kiełbasek śląskich
50 ml oleju
1 łyżka koncentratu pomidorowego
ulubione świeże zioła
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Cebule kroimy na piórka.
Kiełbaski kroimy na 1 cm kawałki.
Na rozgrzanym tłuszczu (na wolnym ogniu) dusimy, razem z kiełbaskami, na wolnym ogniu. Następnie dodajemy koncentrat, dokładnie składniki mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Do makaronu dodajemy sos. Składniki łączymy, posypujemy ulubionymi, świeżymi ziołami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz