środa, 12 kwietnia 2017

Jajka z farszem pieczarkowym


Hej!
No jak tu nie zrobić na Święta jajek? Chciałbym w kilku rodzajach, ale tym razem będą tylko faszerowane pieczarkami. Taka jest wola rodziny. Jajka są niezwykle smaczne, choć wyglądem nie powalają. Oj tam, normalnie nafaszerowane.
Potrzebujemy:

  • 10 jajek
  • kilka pieczarek
  • 1 mała cebulka
  • olej do podsmażenia
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Jajka gotujemy i studzimy. W tym czasie kroimy cebulkę, podsmażamy a oleju i wrzucamy posiekane pieczarki. Doprawiamy do smaku. Po ostudzeniu dokładamy żółtka z ugotowanych jajek oraz majonez. Teraz tylko trzeba zblendować i nafaszerować puste połówki białka. Po prostu poezja smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz