Schab w pierzynce

Dwa rodzaje mięsa, dwa rodzaje przypraw w jednym kawałku. Taką wędlinę przygotowałam na tegoroczną Wielkanoc.

20170415_161523a

Składniki

500 g schabu
300 g mięsa mielonego
kawałek czerwonej papryki
przyprawa rozkoszna Tradismak
przyprawa kebabczeta Tradismak
1/2 łyżeczki żelatyny Tradismak
sól

 

20170415_161751.jpg

1. Schab nacieramy solą, owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na dobę.

2. Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawę kebabczeta i żelatynę. Dokładnie mieszamy.

3. Schab odwijamy z foli, oprószamy przyprawą rozkoszną i otulamy go pierzynką z mięsa mielonego.

4. Wkładamy do szynkowaru i gotujemy około godzinę.

20170415_161638a

Smacznego życzy

logo

3 comments

Dodaj komentarz