Dwa rodzaje mięsa, dwa rodzaje przypraw w jednym kawałku. Taką wędlinę przygotowałam na tegoroczną Wielkanoc.
Składniki
500 g schabu
300 g mięsa mielonego
kawałek czerwonej papryki
przyprawa rozkoszna Tradismak
przyprawa kebabczeta Tradismak
1/2 łyżeczki żelatyny Tradismak
sól
1. Schab nacieramy solą, owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na dobę.
2. Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, przyprawę kebabczeta i żelatynę. Dokładnie mieszamy.
3. Schab odwijamy z foli, oprószamy przyprawą rozkoszną i otulamy go pierzynką z mięsa mielonego.
4. Wkładamy do szynkowaru i gotujemy około godzinę.
Smacznego życzy
[…] wyrób, wymagający więcej czasu, to schab w pierzynce z mielonego mięsa. Dwa smaki zamknięte w jednym […]
PolubieniePolubienie
Efektowna i bardzo apetyczna 🙂
PolubieniePolubienie
Dzięki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba