wtorek, 18 kwietnia 2017

Placki budyniowe z jabłkiem

Kolejna propozycja placuszków na śniadanie lub podwieczorek.








Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 1 budyń waniliowy (40 g proszku budyniowego)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 2 jabłka

Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Następnie dodajemy jajko, jogurt naturalny, cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do masy, wymieszać. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z tłuszczu i podawać z dowolnymi dodatkami.








Życzę Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...