Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

piątek, 14 kwietnia 2017

Jajka faszerowane z curry

jajka faszerowane

SKŁADNIKI: ( 1 porcja )                       202 kcal
  • 2 jajka
  • łyżeczka musztardy
  • pół łyżeczki curry
  • łyżeczka majonezu
  • sól i pieprz

WYKONANIE:

1. Jajka ugotować na twardo, ok 10 min. Ostudzić i obrać.
2. Jajka przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć żółtka.
3. Żółtka rozgnieść wraz z musztardą, curry i majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
4. Połówki jajek wypełnić farszem.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:




Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:

 KalkulatorKalorii.net
KalorieMasaBiałkaTłuszczeWęglowodany
Jajo kurze (całe)14310012.569.510
Musztarda11100.520.541.05
Majonez light48100.1350.53
Podsumowanie:202120 g13.21 g15.05 g1.58 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz