Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poniedziałek, 10 kwietnia 2017

Jajka w sosie kaparowym - przekąska wielkanocna

Jajka w sosie kaparowym
SKŁADNIKI:
  • pół pęczka koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • 60 g kaparów
  • pieprz 
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • 4 jajka 
  • 2 łyżki kiełek rzodkiewki

WYKONANIE:

1. Koperek umyj, osusz, obierz i drobno posiekaj.
2. Kapary odsącz z zalewy.
3. Do koperku dodaj majonez, kapary i dopraw musztardą i pieprzem. Dokłądnie wymieszaj.
4. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki.
5. Przełóż na talerz, polej sosem i posyp kiełkami rzodkiewki.

INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz