sobota, 8 kwietnia 2017

Czosnek niedźwiedzi z kaszą





Oto moja dzisiejsza kolacja. 
Bardzo prosta i szybka w wykonaniu.
Danie nie jest specjalnie fotogeniczne ale za to jak smakuje.... 
Przy okazji jest mega zdrowe i z pewnością jeszcze nie raz je powtórzę :)
Będzie to również doskonały dodatek do dań głównych.
Chyba nie muszę pisać o cudownych właściwościach czosnku niedźwiedziego? 


Składniki na dwie porcje:
300 g świeżego czosnku niedźwiedziego
1 woreczek kaszy jęczmiennej ( może też być kuskus lub jaglana )
1 łyżka oleju 
15 g sera pleśniowego blue
szczypta soli himalajskiej

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Czosnek niedźwiedzi umyć i posiekać na drobne kawałki i wrzucić na rozgrzany olej.
Dusić kilka minut aż znacznie pomniejszy swoją objętość.
Dodać ser i połączyć go z czosnkiem. 
Na koniec dodać ugotowaną na sypko kaszę.
Wszystko razem wymieszać i w razie potrzeby delikatnie posolić.

inne przepisy z czosnkiem niedźwiedzim znajdziesz tutaj:

Czekam na Wasze wszelkie komentarze :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)