Uzdrawianie żywnością. Tybetański sposób na choroby cywilizachyjne.

Uzdrawianie żywnością. Tybetański sposób na choroby cywilizachyjne

Dziś recenzja kolejnej książki, której autorzy prof. dr Florian Uberall oraz dr Andrea Uberall zupełnie inaczej patrzą na żywność. Książka „Uzdrawianie żywnością. Tybetański sposób na choroby cywilizacyjne” jest niezwykle interesującą pozycją, która już na początku obala najczęstsze mity żywnościowe, takie jak:

  • Czy margaryna jest zdrowsza niż masło?
  • Czy mleko krowie jest niezbędne dla zdrowych kości?
  • Czy napoje energetyczne faktycznie dodają mocy?
  • Czy Stevia, to faktycznie taki zdrowy specyfik?
  • Czy mięso jest dla ludzi i czy człowiek jest wszystkożerny?

Dodatkowo autorzy dzielą się z nami informacjami o tybetańskiej nauce o harmonii. Jak piszą autorzy:

„Każdy z azjatyckich systemów medycznych posiada własne metody. Istnieją one od wieków i opierają się na harmonii ciała, ducha oraz umysłu, a przyświeca im idea jedności pomiędzy makro- i mikrokosmosem. Ich wskazania chronią człowieka przed chorobami a jednocześnie są kluczem do zdrowia, osobistego szczęści i życiowej mocy”

Dodatkowo autorzy poruszają kwestie chorób cywilizacyjnych takich jak miażdżyca, otyłość, nowotwory, stres, a nawet wypalenie zawodowe. W książce znajdziemy wskazówki jak sobie pomóc i zaradzić niektórym schorzeniom. Książka jest naprawdę ciekawa i pełna wielu informacji. Jeśli ciekawią Was takie tematy warto się zapoznać z tą pozycją.

Uzdrawianie żywnością”
Autorzy: Uberall Florian, Uberall Andrea
Objętość: 200 stron
Wydawnictwo: Vital

 

logo__zdrowepodejscie

http://zdrowepodejscie.pl/

 

 
 
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz