Pyszne, zdrowe i bezglutenowe ciasteczka owsiane z dodatkiem marchewki i czekolady kokosowej.
Jakiś czas temu zorganizowałam na Instagramie szybką zabawę z nagrodą —>KLIK. Nie ma to jak jadalne prezenty, więc postanowiłam upiec owsiane ciasteczka. Na moje szczęście nie wszystkie zmieściły się do słoika, więc i ja miałam coś słodkiego do kawy ;) Wyszły pyszne i mam nadzieję, że smakowały obdarowanym :)
- 100 g płatków owsianych bezglutenowych
- 100 g mąki owsianej bezglutenowej
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- spora szczypta soli
- jajko
- 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
- 4 łyżki syropu klonowego
- 50 g startej drobno marchewki
- 50 g suszonej żurawiny
- 2-3 kostki posiekanej czekolady kokosowej
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Składniki mieszamy w misce, najlepiej za pomocą widelca.
Z ciasta formujemy niewielkie ciasteczka i ukladamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 13-15 minut.
Gotowe odstawiamy do ostudzenia na kratce.
Smacznego :)
1 komentarz
Jestem pewna, że smakowały :) Wyglądają cudnie!