Baner

Wyszukaj na blogu

piątek, 31 marca 2017

Domowa czekolada wysokobiałkowa

Oto jeden z wielu sposobów na wykorzystanie białka serwatkowego! Nawet " łakomczuchy" mogą być na diecie i nie odmawiać sobie słodkości :)





Składniki:

-> 30g oleju kokosowego
-> 15g masła migdałowego/orzechowego/tahini
-> 10g odżywki białkowej
-> 1 łyżeczka kakao
-> ½ łyżeczki miodu
Do dekoracji : jagody, suszone morele, kokos, płatki owsiane

Wykonanie:

W gorącej kąpieli rozpuszczamy olej kokosowy. Gdy będzie już płynne dodajemy masło i na małym ogniu, ciągle mieszając, doprowadzamy do ich połączenia. Następnie wsypujemy odżywkę białkową oraz kakao. Mieszamy ze sobą. Na dno formy wsypujemy płatki owsiane, zalewamy masą, wierzch dekorujemy jagodami oraz kokosem. Wkładami do zamrażalnika na minimum 1-2h.
Smacznego!  




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz