Recent Posts

czwartek, 30 marca 2017

Dorsz zapiekany, z sosem jogurtowo – koperkowym

Jutro piąteczek i jak przystało na ten dzień oczywiście rybka. Na jutro proponuję zapiekanego dorsza, podanego z sosem jogurtowo – koperkowym podkręcony czosnkiem. Może się skusicie.



Składniki:
  • Filety z dorsza ze skórą
  • Sól
  • Masło
  • Jogurt naturalny
  • Koperek
  • 1 ząbek czosnku
  • Cukier





Wykonanie:

Dorsza układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przyprawiamy solę. Na każdy kawałek ryby wykładamy niewielką ilość masła. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 o C przez około 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos. W naczyniu umieszczamy jogurt naturalny. Koperek drobno siekamy, dodajemy do jogurtu razem z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i szczyptą cukru. Zapiekanego dorsza podajemy razem z sosem. SMACZNEGO.

0 komentarze:

Prześlij komentarz