marca 27, 2017

Lekki, delikatny i dietetyczny gulasz drobiowy

Idzie wiosna - jemy lżej:). Przedstawiam przepis na zdrowy, niskokaloryczny obiad z kurczakiem w roli głównej. To taka podróbka gulaszu z wieprzowiny - zdrowsza, lżejsza a niektórzy sądzą nawet, że smaczniejsza:). 


500g filetów z kurczaka
1 duża cukinia
2 papryki czerwone
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 marchewki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, 1 łyżeczka majeranku, sól, pieprz
2 łyżki oleju

1. Filet, paprykę, cukinię, cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety do zarumienienia. Dodajemy wszystkie warzywa, podsmażamy około 10 minut, Wlewamy 200 ml wody, dusimy pod przykryciem przez około 30 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać.
3. Pod koniec dodajemy koncentrat i przyprawy. Podajemy np. z kaszą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP